Lammfrikassé med kantareller och purjolök
![]() Foto: Arne Adler 4 portioner 500 g lammbog, tärnad 2,5x2,5 cm 4 schalottenlökar, klyftade 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1,5 dl lamm eller hönsbuljong 1 dl matlagningsgrädde 2 msk vetemjöl 2 msk pressad citron salt och vitpeppar 1 dm purjolök, finstrimlad 250 g kantareller, i stora bitar 1 msk smör 250 g ris eventuellt färsk oregano och rosmarin till garnering Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt kött och vatten så det täcker. Salta och peppra. Sjud 1 tim. Ta upp lök och kött. Tillsätt buljong och grädde och sjud 10 min. Red med mjöl utrört i vatten till lätt simmig konsistens. Smaka av med citron, salt och peppar. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt purjolöken. Blanda ner lök och kött och låt allt bli varmt. Stek svampen i smör. Servera med kokt ris och garnera med örter. (Recept från Svensk Köttinformation) |